Mesajul Rectorului

Mesajul Rectorului

Dragi studenți,

Dragi colegi,

 

            Bine ați venit în anul universitar 2022 – 2023! Un an pe care ni-l dorim toți bun și plin de realizări. Un an care să ne ofere mai puține încercări și mai multe provocări frumoase, care să ne ajute să ne dezvoltăm fără constrângeri independente de voința și de alegerile noastre.

            Suntem astăzi toți aici pentru că, indiferent de motivație, toți am ales să urmăm profesii medicale și dincolo de acestea, am ales ca drumurile noastre să se intersecteze. Eu și colegii mei am ales să fim și dascăli, iar voi, studenții, ne-ați ales pe noi, cei din acest centru universitar, să vă fim îndrumători. Vă mulțumim pentru votul de încredere acordat și vom încerca să ne ridicăm la înălțimea așteptărilor voastre.

Universitatea de Medicină și Farmacie din Craiova nu este doar o instituție care formează specialiști în domeniul sănătate, este un loc în care, ne place să spunem, se formează în primul rând caractere!

             Dragi colegi,

nu vreau să vă vorbesc despre misiunea noastră ca dascăli, despre responsabilitatea pe care o avem față de viitor. Știți, știm ce avem de făcut! Am demonstrat-o în anii anteriori, când paradigma educațională s-a restructurat. Am învățat să ne adaptăm și asta ne-a dat forță. O forță care gestionată corect ne poate ajuta să fim formatorii de care viitorul are nevoie.

             Dragi studenți,

voi sunteți viitorul! Nouă ne revine responsabilitatea formării voastre, dar voi sunteți singurii responsabili de ceea ce veți deveni. Nu aveți de făcut alegeri ușoare, dar dacă doreați să vă fie ușor, nu alegeați o profesie din domeniul sănătății! Nu uitați că în facultate doar începe să se contureze identitatea profesională. Profesia medicală este grea… De ce? Pentru că lucrăm cu necunoscutul. Cum? O să vă răspund folosindu-mă de Voltaire, care spunea că doctorii sunt acei specialiști care „prescriu medicamente despre care știu foarte puțin, ca să vindece boli despre care știu și mai puțin, ale unor ființe omenești despre care nu știu nimic!“.

           Este greu, să lucrezi în sănătate, dar este frumos! Și asta dacă nu ați aflat până acum, măcar intuiți… Altfel, nu eram astăzi împreună în această sală!

           Succint, în calitate de Rector și cadru didactic, îmi doresc un an universitar în care profesori și studenți să evoluăm împreună, în care să valorificăm ceea ce am câștigat din experiențele trecutului și să trăim experiențe noi din care vom obține beneficii pentru viitor!

Succes tuturor!

Prof. univ. dr. Dan-Ionuț GHEONEA,

Rector

Universitatea de Medicină și Farmacie din Craiova

Actualizat la 03.10.2022, 10:40