Disciplina de Boli infecțioase este parteneră la granturi de cercetare finanțate de MEN în cadrul Centrului de Cercetare Imunohistochimie și Imunologie al U.M.F. din Craiova, precum și în programe internaționale multicentrice privind tratamentul infecțiilor respiratorii bacteriene, infecția cu Clostridium difficile, infecții sistemice (proiect FUSE), hepatite cronice. Membrii disciplinei au fost director/membri în cadrul unor granturi având ca subiecte de cercetare infecția cu HIV, infecția cu SARS-CoV2 (COVHIVTB nr.26/17c/2021, AFHEPSCOV2-nr.26/27c/2021), rezultatele fiind publicate în articole indexate ISI.
S-a dezvoltat învățământul postuniversitar, în clinică își desfășoară activitatea în prezent rezidenți în specialitate și își fac pregătirea în domeniul bolilor infecțioase rezidenți din alte specialități. A crescut de asemenea semnificativ oferta de cursuri postuniversitare.
Programe postuniversitare: anual sunt organizate cursuri postuniversitare, atât pentru rezidenții și medici specialiști/primari de boli infecțioase, cât și pentru colegii din alte specialități ce doresc să afle noutățile din domeniul bolilor infecțioase. Amintim câteva cursuri postuniversitare: „Actualităţi în hepatitele virale”-2009; “Introducere în managementul comprehensiv al persoanelor cu infecţie HIV/SIDA”-2010; “Actualități în infecțiile respiratorii şi cardiovasculare”-2011; „Actualități în infecția HIV/SIDA şi comorbiditățile asociate”-2012; „Actualități în bolile infecţioase asociate cu turismul”- 2013; “Microbiomul intestinal uman”- 2014; “Abordarea multidisciplinară a pacientului cu infecţie HIV/SIDA” -2016; “Actualități în bolile infecțioase tropicale”-2017; “Antibioticoterapia azi-certitudini și provocări”-2018; “Sindroame în bolile infecțioase”-2019-¨Aspecte clinico-imunologice şi principii de tratament în COVID19”- decembrie 2020; Actualități în screening-ul și tratamentul hepatitelor cronice virale, 14 oct.2021.
Temele și domenii de cercetare vizează: infecția cu HIV (epidemiologie, clinică, tratament antiretroviral-studii multicentrice naționale, efectele procainei HCl asociată tratamentului antiretroviral-colaborare cu Steroidogenesis Inc./USA); rezistența bacteriană la antibiotice; tuberculoza sistemului nervos; infecții la gazda cu apărare compromisă.