În perioada 12-16 februarie, Societatea Studenților Mediciniști din Craiova și Laboratorul de Genomică Umana (LGU - UMFCV) vor implementa cu sprijinul Universității de Medicină și Farmacie din Craiova, proiectul inovator „Cum să citim Codul Genetic: o călătorie altfel în genetică și bolile rare”.
Acest proiect se desfășoară în luna în care se celebrează Ziua Internațională a Bolilor Rare și urmărește să aducă aproape de comunitate progresele înregistrate în domeniul biologiei moleculare și principiile medicinei genomice, continuând astfel activitățile derulate în această direcție în Oltenia de către regretatul prof. univ. dr. Mihai Ioana.
Proiectul se adresează elevilor de liceu din cadrul Colegiului Național „Frații Buzești”, Colegiului Național „Elena Cuza” și Colegiului Național „Carol I”, care vor avea ocazia de a explora fascinanta lume a codului genetic uman prin prelegeri specializate și activități practice. Scopul proiectului este de a oferi participanților o înțelegere detaliată a temelor abordate, de a crește interesul acestora pentru științele medicale și de a oferi informații relevante despre bolile genetice rare. Elevii vor avea ocazia de a interacționa și cu studenți dedicați, care îi vor însoți într-o călătorie captivantă în lumea ADN-ului și a eredității, alături de membrii LGU - UMFCV.
La finalul proiectului, elevii vor avea oportunitatea de a participa la conferința “Exploring the Future of Medicine: AI-Driven Learning and Cutting-Edge Technology in Genomics Education” susținută de Daniel Salcedo (MD, MHPE), specialist în Tehnologia Educației în Statele Unite ale Americii.