Decanatul Facultăţii de Medicină

Decanatul Facultăţii de Medicină

Decan

Prof. univ. dr. Marius Eugen Ciurea

Scopul fundamental al Facultății de Medicină a Universității de Medicină și Farmacie din Craiova este acela de a oferi educație medicală universitară, postuniversitară, precum și educație medicală continuă. Ne dorim să formăm studenți, respectiv medici capabili să rezolve problemele cu care se vor confrunta, care cred că educația medicală este o educație pe tot parcursul vieții și care sunt dedicați sănătății, sunt dedicați pacienților lor, sunt responsabili și implicați.

Dorim să ne formăm studenții astfel încât aceștia să cunoască și să poată utiliza cele mai actuale cunoștințe științifice pentru a pune cel mai bun și corect diagnostic și pentru a aplica tratamentul adecvat, să stăpânească vastitatea informațiilor medicinei moderne, să asimileze inovațiile din medicină în ceea ce privește tratamentul și diagnosticul. În medicina modernă, medicul nu este responsabil doar pentru diagnosticarea și tratamentul pacientului. Din acest motiv, ne pregătim studenții să prețuiască foarte mult sănătatea publică și medicina preventivă și să își asume un rol de educator în mijlocul comunității din care face parte.

Viziunea noastră ca facultate este să rămânem un centru căutat și respectat în domeniul educației medicale și al cercetării științifice, precum și al furnizării de asistență medicală, dar și să ne dezvoltăm în pas cu noutățile medicinei mondiale.  Avem un curriculum modern, cu predare în limba română și engleză, laboratoarele de cercetare, dotate cu cea mai modernă tehnologie, avem personal academic foarte bine pregătit.

Studenții noștri vor absolvi Facultatea de Medicină a UMFCV cu toate aceste calități și vor deveni medici devotați și pricepuți. Se vor dedica sănătății, bunul cel mai de preț al oamenilor, și vor fi mândri de Facultatea lor. 

Dragi studenți,

Știința ține de dăruire, de curiozitate, de merit. Formarea și cunoașterea în domeniul medical este un drum fără sfârșit, după cum medicina este știință și artă, este înnoire continuă și este o competiție cu timpul. Aveți nevoie de cunoștințe solide, de inteligență practică, de mâini pricepute. Dar aveți nevoie și de încrederea pacienților în abilitățile voastre. Aici, în Facultatea de Medicină din Craiova aveți condițiile propice și aveți profesorii cu care să porniți pe acest drum! 

 

DECAN

Prof. univ. dr.  Marius Eugen CIUREA

 

 

Raportul Decanului, anul 2021

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Program audiențe: În fiecare zi de luni, între orele 13:30 - 14:30.

 

 

Actualizat la 08.02.2024, 11:02