Atelier Synaxis: Cum funcționează mintea umană și în ce fel ajută mișcarea fizică?

Atelier Synaxis: Cum funcționează mintea umană și în ce fel ajută mișcarea fizică?

marți, 12 martie 2024
Atelier Synaxis: Cum funcționează mintea umană și în ce fel ajută mișcarea fizică?

Atelier Synaxis: Cum funcționează mintea umană și în ce fel ajută mișcarea fizică?

Facultatea de Teologie Ortodoxă din Craiova, în parteneriat cu Biblioteca Județeană „Alexandru și Aristia Aman” Dolj, cu Universitatea de Medicină și Farmacie din Craiova, cu Muzeul Cărții și Exilului Românesc și cu Editura Predania, organizează vineri, 15 martie a.c., începând cu ora 16, la Amfiteatrul „Mihai Ioana” – Corp A’ (Extensie) al Universității de Medicină și Farmacie din Craiova, cea de-a șasea conferință a Atelierului Synaxis, intitulată Cum funcționează mintea umană și în ce fel ajută mișcarea fizică?.

Prelegerea va fi susținută de prof. univ. dr. Gabriela Tănasie, cadru didactic al Universității de Medicină și Farmacie „Victor Babeș” din Timișoara. Dezbaterea își propune să pună în lumină o serie de studii care analizează efectul activității fizice asupra memoriei, creativității, motivației și mecanismele prin care mișcarea contribuie la reducerea stresului, combaterea depresiei și chiar la întârzierea îmbătrânirii cerebrale.

Atelierul Synaxis, organizat cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte dr. Irineu Ion Popa, arhiepiscopul Craiovei și mitropolitul Olteniei, se află la cea de-a doua ediție. Acesta a fost conceput din dorința de a orienta lecturile studenților și de a încuraja dezbaterile transdisciplinare atât de necesare în contextul actual. Fiecare întâlnire are în centru o carte reprezentativă, care oferă o perspectivă specifică asupra temei generale din acest an universitar: Ce este omul? Perspective transdisciplinare asupra antropologiei și identității. Lectura constituie punctul de plecare al unei călătorii mai ample, întreprinse sub îndrumarea unor invitați de marcă. Întâlnirea aceasta are în centru cartea Creierul puternic. Cum îți întăresc creierul mișcarea și exercițiile fizice, de Anders Hansen, traducere din limba suedeză de Carmen Vioreanu (Editura Publica, 2023).

            Întâlnirile furnizează cadrul propice nașterii unor discuții vii, a reflecțiilor și a reacțiilor menite să suscite interogații și căutare personală. Prelegerile susținute de-a lungul anului vor fi publicate într-un volum dedicat temei, împreună cu discuțiile și sugestiile participanților la dezbatere.

            Coordonatorii proiectului sunt pr. lect. dr. Mihai Ciurea și pr. lect. dr. Lucian Zenoviu Bot.

Participarea la eveniment se face pe bază de invitație, în limita locurilor disponibile. Mai multe informații și înscrierea la adresa electronică bot_lucian@yahoo.com.

Vezi și

Actualizat la 09.04.2024, 15:50