Parteneriat UMF Craiova – Universitatea Prefecturii Yamagata (Japonia)

Parteneriat UMF Craiova – Universitatea Prefecturii Yamagata (Japonia)

miercuri, 8 martie 2023
Parteneriat UMF Craiova – Universitatea Prefecturii Yamagata (Japonia)

În perioada 1-8 martie 2023, comunitatea UMF Craiova i-a avut ca oaspeți pe prof. Hiroaki Ambo și assist. Prof. Shin Takaya de la Facultatea de Științe ale Sănătății, Universitatea Prefecturii Yamagata (Japonia). Aceștia s-au întâlnit cu cadrele didactice și cu studenții UMF Craiova și s-au stabilit noi posibilități de extindere a colaborării dintre cele două universități, atât în direcția educației medicale, cât și în privința cercetării științifice.

Universitatea de Medicină și Farmacie din Craiova a dezvoltat încă din 2019 un parteneriat Erasmus + cu Facultatea de Științe ale Sănătății, Universitatea Prefecturii Yamagata (Japonia). Parteneriatul se concretizează în două mobilități de predare și formare și urmează să fie extins.

          Orașul Yamagata este un centru cosmopolit, ușor accesibil din Tokyo, în aproximativ două ore și jumătate, cu ajutorul liniei Yamagata Shinkansen, și are o viață universitară foarte bogată. Universitatea Yamagata, incluzând Campusul Kojirakawa (Facultatea de Literatură și Științe Sociale, Facultatea de Științe și Facultatea de Educație, Artă și Știință) și Campusul Iida (Facultatea de Medicină, Școala de Nursing și Spitalul Universitar), Universitatea Prefecturală de Științe ale Sănătății din Yamagata, Universitatea de Artă și Design Tohoku, precum și Colegiul Tohoku Bunkyo. Populația prefecturii Yamagata este de 1.110.646 de locuitori (1 ianuarie 2017), iar cea a orașului Yamagata este de 253.073 de locuitori (1 ianuarie 2017).

Vezi și

Actualizat la 09.03.2023, 16:09